Achter de schermen bij het CKF

Stand van zaken

In deze update brengen we je graag op de hoogte van wat er zoal bij het Centrum Kinderfilosofie gebeurd. Achter de schermen zitten we namelijk niet stil en bouwen we stap voor stap aan een plek voor ontmoeting en expertise rond filosoferen met kinderen. 
Om te beginnen wordt er hard gewerkt aan een nieuwe website die we na de zomer willen lanceren. Een Braziliaans team van bevlogen ontwerpers en bouwers heeft ons geholpen en we kijken er naar uit om het nieuwe ontwerp met jullie te delen. 
We hebben drie Rond de tafel bijeenkomsten georganiseerd en we zijn heel blij dat deze heel goed zijn ontvangen! Dank alle deelnemers voor de betrokken en bevlogen aanwezigheid. We zetten deze formule volgend jaar voort. Het programma is in de maak. Mocht je een leuk idee hebben voor een bijeenkomst, aarzel dan niet ons te mailen of kom langs bij één van de bijeenkomsten en werk samen met één van ons je idee verder uit.  
Ook zijn we als experts betrokken bij curriculum.nu en geven we feedback aan het ontwikkelteam burgerschap. Iedereen kan feedback geven dus mocht je mee willen denken neem dan eens een kijkje op https://curriculum.nu/ontwikkelteam/burgerschap/. De laatste feedbackronde loopt van maandag 15 oktober tot woensdag 14 november 9.00 uur. 
Verder zijn Nanda en Alexandra zijn naar de SOPHIA netwerkbijeenkomst geweest in Odense, Denemarken. Het was een heel inspirerend en afwisselend weekend, zeer professioneel georganiseerd en begeleid door Peter en Emma Worley. Hierover lees je meer in het artikel Verslag SOPHIA netwerk 2018
Daarnaast zetten we de eerste stappen naar het organiseren van de Berrie Heessen prijs in 2019. Hierover meer in de volgende nieuwsbrief. 
Tot slot nemen we afscheid van Vivienne Janssen, onze eindredacteur van de nieuwsbrief. We danken Vivienne voor haar trouwe dienst en creativiteit. Paulien Hilbrink zal haar taken overnemen als eindredacteur. Paulien is opgeleid als groepsleerkracht en is recent geslaagd voor de beroepsopleiding Filosoferen met kinderen aan de ISVW. Wij zijn heel blij dat zij het team komt versterken. Mocht je ook een bijdragen willen leveren aan de nieuwsbrief door af en toe een stukje te schrijven of artikelen over filosoferen met kinderen te verzamelen stuur dan een mail naar  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
Tot zo ver onze update. We wensen iedereen een heel fijne zomer en hopen je te ontmoeten bij één van onze Rond de tafel bijeenkomsten. Houd onze agenda in de gaten voor de nieuwe data. 

Zomerse groet van het CKN team!

 

Centrum Kinderfilosofie Nederland, Middelburgseweg 113, 2771 NJ Boskoop, e. info@kinderfilosofie.nl